A modern életvitel rengeteg változást hozott, amelyekre nem biztos, hogy fel voltunk teljesen készülve. Amikor az ember szakított a régi hagyományokkal és a falvakról felköltözött a városba, még nem is sejtette, hogy egy olyan egyszerű dolog, amilyen a táplálkozás, jelentős problémákat fog okozni az életében. Éppen ezért kerültek ismét előtérbe az organikus ételek a mindennapokban.
Amíg nagyszüleink számára teljesen természetes volt, hogy az általuk megtermelt gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztják, amelyek tele voltak vitaminokkal, addig a napjainkban inkább a nagyipari termékeket részesítik előnyben az emberek, a kivételes ízek miatt. Ezzel csupán annyi a baj, hogy a létfontosságú elemek, amelyek az organikus ételek alap összetevői, jelentős mértékben hiányoznak és főként cukor az, ami nagymértékben megtalálható bennük.
Ahogy aztán haladunk előre az időben, lassan rá fog jönni a társadalom, hogy így nem mehet tovább és az organikus ételek ismét fokozott jelentőséget fognak kapni az életünkben, amivel egy hatalmas ugrást fogunk tenni az egészség felé.