Több elengedhetetlen eleme van a magyar gasztronómiának, igazi hungarikumok, de az egyik nélkül egyszerűen elképzelhetetlen volna a húsvét. Ez nem más, mint a különlegesen finom füstölt sonka, ami az említett ünnepen főve van felszolgálva a legtöbb háznál. Nincs annál jobb, mint húsvét első napjának reggelén a család főtt sonkát, piros tojást fogyaszt zöld hagymával, retekkel, illetve tormával. Az ünnepi asztalról soha nem hiányozhat a főtt füstölt sonka, a kis tojásos kosárka, az ízletes sütemények és persze az italok.
Aki kóstolt már hagyományosan készített sonkát és üzletben kapható fajtát, az pontosan tudja, hogy mi a különbség a kettő között. A házit a gazda heteken keresztül tartja sóban, bizonyos időközönként megforgatja, aztán amikor eljön az ideje, tradicionális módon felfüstöli. Az igazi parasztsonka lehet több mint 10 kg-os is. Sokszor vita témája a füstölt sonka ára, hiszen a házinak a készítése, pácolása kézzel történik, emiatt többe kerül, mint az üzleti változat.
A két termék minőségét pedig nem is lehet összehasonlítani. Egy valódi házi füstölt sonka egész nyáron eláll a hideg kamarában felakasztva és nyersen is nagyon finom. Régen az emberek levágtak néhány szeletet, azt tették a tarisznyába, azt fogyasztották egész napi kapálás, aratás vagy egyéb mezőgazdasági munka mellett. Ha nincs lehetősége arra, hogy saját kezűleg készítse el ezt a finomságot, akkor tud vásárolni ilyet a kolbaszaruhaz.hu webáruházból.
Az itt kapható füstölt sonka vidéki családi termelők kézműves terméke, amit házi recept alapján, hagyományos füstöléssel készítenek, teljesen adalékmentesen. A legfinomabb alapanyagból ősrégi és bevált módszerrel készített ínyencségek megvételére van lehetőség ebben az online üzletben, amit feltétlenül érdemes meglátogatnia, ha Ön és a családtagjai kedvelik a házi finomságokat. Egy nagyobb méretű füstölt sonka sokáig elég, fogyasztható nyersen, de főzni is lehet belőle. A csontjából pedig nagyon finom bab- és/vagy krumplileves készíthető, aminek jó füstös ízt ad.