A alkoholkészítésről rengeteg mendemonda létezik. Dom Perignon például egy francia szerzetes volt, aki szabadidejében szeretett bort készíteni. Egyszer a bort tovább hagyták érlelni a kelleténél, és amikor ki akarták dobni az italt, akkor rájöttek, hogy nem is olyan rossz ízű.
A valóságban bebizonyították, hogy az apátsági pincemester előtt az angolok is készítettek pezsgőt, azonban Perignon került bele a köztudatba, mivel ő forradalmasította az italt. A huszadik században a világ leghíresebb pezsgőháza felkarolta a nevet, ami jó döntésnek bizonyult. Ha ma bemegyünk egy boltba, és minőségi pezsgőt akarunk vásárolni, akkor biztosan találkozunk Dom Perignon nevével.
Azonban nem mindegy, hogy csak egy kellemes hétvégi bulira készülünk, vagy valami komolyat szeretnénk megünnepelni, mivel az utóbbihoz a legjobb üveg pezsgő fog kelleni. Egy új családtag érkezése vagy egy álom munka megszerzése minden bizonnyal megérdemli a koccintást. Nincs más dolgunk, mint kiélvezni a buborékos ital előnyeit.