Rengetegen nagyon szívesen fogyasztják a bort, és alapszinten tisztában vannak a különböző fajták elkészítésének módozataival is. Sokan azonban nem tudják, hogy a borok miként lesznek annyira finomak és ellenállhatatlanok.
Nézzük hát, hogy pontosan mit is takar ez az alkoholos ital. Először is, a borok szőlő erjesztésével készült egyedülálló nedűk. Manapság gyakran megesik, hogy ide sorolják a gyümölcsökből készült gyümölcsborokat is.
Ez az ital elképesztően nagy múltra tekint vissza, ugyanis Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába és Afrikába. Aztán a 16. században elérte Amerikát is, hála a spanyoloknak. Végezetül pedig Ausztráliában és Új-Zélandon is felbukkant. A borok esetében azt is fontos kiemelni, hogy az éves csapadékmennyiség határozza meg a termés milyenséget, és azt, hogy mekkora mennyiségre számíthatnak a gazdák, szakértők.
Persze itt lényeges szerep jut a napsütéses óráknak is, amik az úgynevezett cukorfokot határozzák meg. Annyit még érdemes tudni, hogy általában szeptember végén tartják a szüretet, amikor is begyűjtik a szőlőt.